“Dankzij Raymond kan ik me focussen op mijn kerntaken.”

Dick van Waas, Directeur Kindcentrum Bamboe

Over Organisatiebureau Been

Organisatiebureau Been is het bureau van Raymond Been. Met een stabiel team van oproepkrachten runt hij al meer dan 20 jaar een organisatiebureau in Den Haag. Het ondersteunen van scholen is één van de specialismen van Raymond. Tien jaar geleden rolde hij er bij toeval in. Zijn organisatietalent, betrokkenheid en flexibele instelling blijken uitstekend tot hun recht te komen op scholen.

Raymond: “Toen mijn kinderen op de lagere school zaten, was ik een aantal jaren voorzitter van de ouderraad. Vanuit die rol had ik regelmatig contact met de directeur. Hij vroeg mij of ik vorm wilde geven aan de EHBO-lessen op school. Hij wist dat ik een achtergrond had in de zorg en directeur was van organisatiebureau. Van het een kwam het ander. Op een gegeven moment werd het Leerkansenprofiel geïntroduceerd dat extra leertijd biedt aan  kinderen. De directeur vroeg mij of ik hem wilde ondersteunen bij het opzetten daarvan. Ik  kende de school immers goed en ik had tot tevredenheid de EHBO-lessen georganiseerd. Van het één kwam het ander. Daarna ben ik dat ook voor andere scholen gaan doen.

Wat mij aanspreekt in het werken voor scholen is de afwisseling. In deze functie heb ik contact met directie, leerkrachten, leerlingen, ouders en externe specialisten. De werkzaamheden zijn gevarieerd en geen dag is hetzelfde. Ik hou ervan om als trouble-shooter op te treden. Een leerlingenraad voorzitten, sollicitatiegesprekken voeren, vervanging regelen en een EHBO-geval oplossen: ik voel me als een vis in het water.

Ik werk zelfstandig en als de kaders, rollen en verantwoordelijkheden helder zijn, kan ik snel en flexibel schakelen. Indien nodig doe ik een beroep op mijn vaste team. Samen kunnen we eigenlijk elke situatie tackelen.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wat onze klanten zeggen..

Zelfstandig en verantwoordelijk

“Dankzij Raymond kan ik me focussen op mijn kerntaken. Mijn prioriteit ligt bij de leerkrachten, de kinderen en de ouders. Daarnaast zijn er talloze klussen die gedaan moeten worden, zowel organisatorisch, praktisch als beleidsmatig. Bijvoorbeeld het opstellen van een BHV-plan. Dat is een pittige klus die Raymond uitstekend voor mij heeft uitgevoerd.

Binnen de kaders die we hebben afgesproken, laat ik veel dingen aan hem over die hij zelfstandig oppakt. Zo organiseert hij al jaren de zaterdag- en zomerschool. Hij verzint thema’s, zoekt geschikte vakdocenten, maakt de roosters en verzorgt de communicatie. Hij zet zijn schouders eronder, komt met goede ideeën en houdt zich altijd aan zijn afspraken. Op die manier neemt hij mij veel werk uit handen.”

Dick van Waas
Gewezen directeur Kindcentrum Bamboe (pensioen)

Vindingrijk en origineel

“Raymond en ik werken al zo’n negen jaar samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Hij is heel toegankelijk en geeft ons als leverancier van sport- en spelactiviteiten veel ruimte om met initiatieven te komen. Hij vertrouwt op onze expertise. Als het nodig is, kan hij echter ook directer sturing geven en op zijn strepen staan. Hij kijkt goed naar wat de situatie vraagt en past daar zijn stijl van communiceren op aan.

Ik merk dat hij veel ervaring heeft en over een groot netwerk beschikt. Hij komt met originele ideeën en is daarbij heel vindingrijk. Zo had hij de opening van de school opgeluisterd door circusartiesten in te huren. Ik kijk soms met verbazing naar wat hij allemaal uit zijn hoge  hoed tovert.”

Renske Geerlings
Directeur van Ren4Sport